Print this page

Internationale QEP onderscheiding ! Featured

  • Wednesday, 23 November 2016 22:12

Op 19 november heb ik de Europese kwalificatie “QEP” (Qualified European Photographer) toegekend gekregen van de Federation of European Photographers. Toekenning van de QEP titel betekent dat de fotograaf in kwestie uitblinkt in zijn vak en tot de top in Europa behoort.

Tweemaal per jaar hebben professionele fotografen, die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging in hun land, de mogelijkheid op te gaan voor kwalificatie door de FEP. De kwalificaties vonden dit maal voor het eerst plaats in Nederland. Topfotografen uit 22 landen waren afgelopen weekend met hun werk verzameld in Amsterdam om in aanmerking te komen voor het felbegeerde QEP label. De beoordeling is streng: slechts een klein deel van de fotografen werd door de internationale jury uiteindelijk beloond met het felbegeerde QEP label.

Colijn van Noort QEP JuryDe jury, bestaande uit topfotografen uit o.a. het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Italië, had weinig tijd nodig en was direct unaniem en beoordeelde mijn werk als van het allerhoogste niveau in Europa.

Tijdens de bijeenkomst van de Bunnikse Handels- en Industriekring kreeg ik afgelopen woensdag het certificaat, dat bij de kwalificering hoort, officieel uitgereikt door de burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp.

Naast mijzelf werden ook de Nederlandse fotografen Ilse Bekker (Zeddam), Ina Vrinssen (Zwolle) en Rob Pluijm (Ravenstein) beloond met de titel “QEP”. In Nederland zijn nu 20 fotografen die de titel “Qualified European Photographer”mogen voeren. In Europa zijn er nu ca. 350 fotografen die de kwalificatie QEP hebben.

  • 3873
  • Last modified on Saturday, 08 April 2017 09:55