Print this page

Nieuw: Canson Baryta Prestige

  • Thursday, 27 October 2016 17:16
Papierfabrikant Canson uit Frankrijk kwam afgelopen maand met een gloednieuw barietpapier: Baryta Prestige. Het papier is uitgebreid getest in de fotostudio en we zijn enthousiast over de kwaliteit. Vanaf vandaag is het dan ook mogelijk fine-art afdrukken te laten maken op dit papier.

Baryta Prestige is een 340 grams, vrij wit papier met dezelfde look & feel als de traditionele bariumsulfaat papieren die we kennen uit de donkere kamer. Het papier is zuurvrij en bevat een beperkte hoeveelheid (natuurlijke) witmakers in de vorm van bariumsulfaat. Deze coating zorgt tevens voor de speciifieke "eiglans" die we kennen uit de tijd van de donkere kamer.

In vergelijking met andere barietpapieren is de Baryta Prestige zwaar (340 gram) en vrij glad (korte vezel). Een van de belangrijkste eigenschappen ten opzichte van vergelijkbare papiersoorten is de zeer beperkte "bronzing" die optreedt bij afdrukken op dit papier. Dit betekent dat in de uiteindelijke glans van de afdruk weinig tot geen verschil zit tussen de beprinte en niet beprinte delen van het papier.

Specificaties:

Gewicht 340 gr/m²
Dikte 370μ
Oppervlakte Extra glad
Uitstraling Gloss
Samenstelling papier alpha-cellulose & katoen
CIE witheid 112
Gebufferd Ja
Zuurvrij Ja
Optische witmakers Zeer beperkt
Watervastheid hoog
ISO 9706 Ja