FacebookTwitterLinkedinShare on Google+

Fotovannoort verzorgt expositie "Alles is Nu" Provincie Utrecht

  • Friday, 27 May 2016 02:00
Openingshandeling: selfie van Mariëtte Pennarts Openingshandeling: selfie van Mariëtte Pennarts Provincie Utrecht

Colijn van Noort leverde niet alleen twee foto's voor de Cultuur- en erfgoednota 2016-2019 van de Provincie Utrecht, maar verzorgde ook de afdrukken voor de expositie die vrijdag 27 mei werd geopend door gedeputeerde Mariëtte Pennarts.

Voor de Cultuurnota werden fotografen uit 26 gemeenten gevraagd hun visie te geven op cultuurbeleving in hun woonplaats. Iedere fotograaf mocht drie foto's inzenden, waarvan er één werd uitgekozen voor opname in de cultuurnota en in de expositie. Colijn werd gevraagd zijn blik op cultuurbeleving binnen de gemeente Bunnik weer te geven.

Bunnik

Colijn koos voor drie onderwerpen binnen de gemeente Bunnik:

  1. Museum Oud Amelisweerd: een foto waarin hij probeert de "gelaagdheid" van deze plek in de gemeente Bunnik weer te geven: landhuis, omgeving, het werk van Armando en het unieke Chinese behang vormen samen een geheel.
  2. De Romeinse Limes: de overblijfselen van de Romeinse bezetting hebben een belangrijke stempel gedrukt op de Krommerijnstreek.
  3. Het Waterliniemuseum: deze foto legt de nadruk op "beleving" en in het bijzonder cultuureducatie; het laat kinderen zien die geconcentreerd ondervinden hoe inundatie in zijn werk gaat.

Van de foto's van Colijn werden door de Provincie echter niet één, maar zelfs twee foto's uitgekozen: zowel de foto van MOA als die van het Waterliniemuseum in Vechten werden opgenomen in de Cultuurnota:

Musuem Oud Amelisweerd Cultuureducatie bij het Museum Hollandse Waterlinie

 

Expositie afdrukken

Fotovannoort werd door de Provincie ook gevraagd de afdrukken voor de expositie zelf te verzorgen. Omdat het de bedoeling is dat de tentoonstelling gaat "reizen" door de Provincie Utrecht, waren, naast de kwaliteit van de afdrukken, ook gewicht, kwetsbaarheid en gewicht belangrijke aandachtspunten. De 28 door de Provincie geselecteerde foto's werden door Colijn uiteindelijk uitgevoerd als hoogwaardige zwart-wit afdrukken van 40x60 cm, gemonteerd op DiBond paneel en voorzien van een zijdeglans beschermlaag.

Tot 11 juni is de expositie te zien in het provinciehuis Utrecht. Daarna zullen de foto's enkele weken tentoongesteld worden in de Domkerk in Utrecht en verder gaan reizen door de provincie. Waarschijnlijk zal de tentoonstelling in februari 2017 ook in Bunnik te zien zijn.

Meer informatie:

More in this category: Profielfoto's op locatie »
×