FacebookTwitterLinkedinShare on Google+

Colijn verzorgt videocursus kleurbeheer op Photofacts

  • Thursday, 26 May 2016 15:36

Colijn verzorgde voor Photofacts een videocursus "Kleurbeheer". Deze cursus geeft een goede introductie van de verschillende aspecten van in kleurbeheer als onderdeel van de workflow als (amateur)fotograaf. De cursus richt zich met name op de beginnende fotograaf en gevorderde amateur.

kleurbeheer 01 kleurbeheer 04 kleurbeheer 11

 

Aan de orde komen onder andere: witbalans/grijskaart, kleurcorrectie in Camera RAW en Lightroom, cameraprofielen, werkruimte, export en output, monitor kalibratie, keuze van je monitor, soft proofing, afdrukken en verschillende instellingen in Photoshop, Camera RAW en Lightroom.

Om de cusrsus te kunnen volgen, dien je lid te zijn van Photofacts. Je kunt de cursus vinden via onderstaande link:

Workshop

Voor degenen die meer verdieping zoeken, raad ik de Workshop Color Management en Fine-Art Print aan, die ik met enige regelmaat aanbied in mijn fotostudio. Hierbij gaan we in een kleine groep dieper in op color management en het aanleveren en bewerken van foto's voor (fine-art) afdruk.


Over Photofacts

Op Photofacts Academy kun je via hoge kwaliteit online video beter leren fotograferen en nabewerken. Photofacts Academy is een samenwerking van Elja Trum, oprichter van het populaire weblog Photofacts, en de Belgische Lightroom Expert Piet Van den Eynde, bekend van zijn weblog Morethanwords en auteur van onder andere de Lightroom Ontmaskerd boeken.

×